Presenteras av Harrys

Svensk krogkedja på frammarsch med nytt koncept

Publicerad den
Harrys pub
Foto: Harrys
Upplevelser

I takt med att svenskarnas krogvanor förändras har många krogar och restauranger blivit allt mer nischade. Harrys Pubar bestämde sig för att göra precis tvärtom och skapa en krogkedja för folket där alla ska känna sig som hemma.

Idag är Harrys en välkänd krogkedja bland oss svenskar och hit går man för att umgås på den lokala puben i en avslappnad miljö. Det ursprungliga konceptet med pubigare känsla har varit framgångsrikt sedan starten men vad inte alla vet är att krogkedjan egentligen fick sitt namn från en svensk grosshandlare från Falkenberg. För tre år sedan bestämde sig kedjan för att gå tillbaka till sina rötter och satsa på en svensk krogkänsla.

Ett opretentiöst häng

På senare år har vi svenskar börjat föredra att hänga i avslappnade utemiljöer där alla trivs i gott sällskap. Den yngre generationen går allt mer ifrån nattklubbande och festande till sköna loungehäng och här möter de den äldre generationen.

Därför bestämde sig Harrys för att förändra sitt krogkoncept och etablera en modern kvarterskrog för den breda massan. Ett opretentiöst häng, som tilltalar allt från unga tjejer och killar som vill ta ett glas vin i baren till familjer som sitter och äter med småbarn.

– Vi ville gå från den brittiska pubkänslan och ta utgångspunkt i vår svenska historia. För att skapa en miljö där alla känner sig välkomna ville vi återge känslan av att man befinner sig i någons vardagsrum, berättar Gustav Löfving, marknadschef på Harrys.

Ny kärlek för maten

I samband med lanseringen av sitt nya krogkoncept har Harrys även gjort en ordentlig uppdatering av sin meny genom att släppa loss kreativiteten och kärleken i köket. Gustav förklarar att de ville skapa en meny med vällagad mat och ”Folkliga favoriter” som har det där lilla extra. Givetvis med några paradrätter som är desamma på alla Harrys i landet.

– Maten är en av de absolut viktigaste grundbultarna i hur vi vill att framtida Harrys ska upplevas. Frågade man gäster för några år sedan skulle de antagligen säga att Harrys är ett festligt ställe med bra mat och mycket skoj. Idag vill vi att de ska säga att Harrys har fantastiskt god mat och en jäkligt skön stämning där man vill hänga hela kvällen, avslutar Gustav.

Harrys Pubar byggde om sin första krog för 2,5 år sedan och idag är 13 av 38 krogar ombyggda enligt det nya konceptet. Tanken är att alla Harrys ska vara konverterade om cirka 5 år. Besök harrys.se för att läsa mer om det trivsamma krogkonceptet eller boka bord på din närmaste Harrys.