Presenteras av Royal Greenland

Premiumräkor från Disko Bay nu i mataffären

Publicerad den
Royal Greenland - Disko Bay
Foto: Royal Greenland
Delikatesser

Som en av världens största leverantörer av skaldjur lanserar Royal Greenland nu ett unikt premiumkoncept. Räkorna från grönländska Disko Bay och Davis Strait erbjuder en fin konsistens och distinkt sötma.

Royal Greenlands premiumräkor passar perfekt för den passionerade matälskaren som värdesätter naturliga råvaror och dess ursprung. De speciellt utvalda räkorna är fiskade i de iskylda havet runt grönländska Diskobukten och Davis sund vars kalla vatten är hem för räkor av hög kvalitet.

Royal Greenland - Disko Bay-räkor i lake
Disko Bay-räkor i lake

Växer i kalla vatten

Diskobuktens kalla vattnet gör att räkorna växer långsamt och blir fullvuxna först vid 6-7 års ålder. När räkorna växer långsamt har de tid att åldras vilket gör en stor skillnad på skaldjurets textur och smak. Framodlade tigerräkor når exempelvis sin enorma storlek på endast 6-7 månader vilket smakar därför betydligt mindre.

– Potatis som har växt i solen på spanska sluttningar smakar mer än den som är odlad i ett växthus i Sverige. Likt potatisen har räkorna från Diskobukten haft betydligt längre tid på sig att växa vilket skapar en rik smakupplevelse, berättar Marianne Rottbøll, nordisk marknadschef på Royal Greenland.

Royal Greenland - Davis Strait-räkor
Frysta Davis Strait-räkor

Davis Strait – räkor med skal

I samband med lanseringen av de skalade räkorna från Diskobukten som både finns frysta och i lake lanserar Royal Greenland även en räka med skal. Det är en räka som också härstammar från Grönlands iskylda hav vid Davis sund utanför Grönlands västkust.

Vad som är unikt med räkorna från Davis sund är att de har tillagas ombord och paketeras inom tre timmar från det att de lämnar havet. Skaldjuren fryses då ner direkt för att vara så färska som möjligt.

– Räkorna utmärker sig med de långa antennerna som sitter kvar, krispiga skal och röda färg som efterlämnar fina mönster på de skalade räkorna. Räkor med skal passar perfekt vid festliga tillfällen eller mysiga hemmakvällar när man vill umgås med vänner och familj, avslutar Marianne.

Royal Greenlands premiumräkor hittar man både frysta och kylda i mataffären och kommer i storlekarna L och XL. På royalgreenland.se kan du läsa mer om de fina premiumräkorna från Diskobukten samt Davis sund räkor med skal som samtliga är nyckelhåls- och MSC-märkta.