Presenteras av MRG Wines

Ny vinkultur med lyxigt alkoholfritt vin

Publicerad den
MRG Wines och Richard Julin
Sveriges egen champagnekung, Richard Juhlin, har genom sin mycket skarpa näsa och gom blivit en av världens främsta champagneprovare.
FeaturedVin

Våren är den tid då de flesta nyårslöften ska införlivas och bland de vanligaste hittar vi en önskan om en sundare livsstil inför sommaren. Varför inte överraska vännerna och servera ett lyxigt alkoholfritt vin till middagen?

Träningskort inhandlas och matkassens innehåll förändras efter julens syndande, men många glömmer bort alkoholens inverkan på hälsan. Det hälsosamma livet kommer ur en alkoholfri vardag. Någon som vet mer om detta än andra är Moa Gürbüzer, VD och grundare av MRG Wines, som med sina lyxiga alkoholfria viner vill förändra den svenska dryckeskulturen en gång för alla.

Bryt gamla strukturer

Alkoholen är idag djupt rotad i den svenska dryckeskulturen och utgör fortfarande en central roll vid sociala sammankomster. Många ser på drickandet som en naturlig del av sin samvaro och reflekterar inte över ohälsan som medföljer. Ibland är det svårt att tacka nej och man blir ofta ifrågasatt när man avstår alkohol, något som MRG Wines vill ändra på med sina välsmakande alkoholfria viner.

Erbjuder valmöjlighet

Ekologiska kvalitetsviner
Ekologiska alkoholfria kvalitetsviner

MRG Wines är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar alkoholfria viner av högsta kvalitet, något som mottagits varmt av den svenska marknaden.

Fördomar mot alkoholfria viner är något MRG Wines lyckats slå hål på med sitt breda sortiment av högkvalitativa produkter. Genom att kunna erbjuda välsmakande viner utan alkohol hoppas de på att förändra alkoholkulturen i landet, där ett alkoholfritt alternativ blir ett naturligt val av dryck.

– Vi strävar efter att ta fram alkoholfria kvalitetsviner som smakar gott och pryder sin plats på bordet. ”Vill du ha vin med eller utan alkohol?” ska vara en helt naturlig fråga – ungefär som ”vill du ha kaffe med eller utan mjölk?”, berättar Moa Gürbüzer.

Höga krav på kvalitet

Genom att ständigt leta efter fina vingårdar kan MRG Wine variera sitt sortiment och har idag ett brett utbud. Men urvalet är svårt. Alla druvor blir inte välsmakande och alla viner låter sig inte av-alkoholiseras. Vinet måste dessutom vara fint lagrat för att behålla sin karaktär och arom efter att alkoholen avlägsnats. Hur druvorna är odlade och vilken vingård de kommer ifrån är därför avgörande när MRG väljer ut sina leverantörer.

Kända samarbetspartners

Pernod Ricard Sweden hade i två års tid sökt efter en samarbetspartner inom den alkoholfria marknaden när de äntligen fann MRG Wines. Eftersom deras alkoholfria viner skiljde sig så mycket i smak och karaktär jämfört med andra aktörer var de därför inte konstigt att de valde att bli samarbetspartners.

Men företaget har fler celebriteter som borgar för dess höga kvalitet. Om man är intresserad av vin har man säkert hört talas om Richard Juhlin. Sveriges egen champagnekung har genom sin mycket skarpa näsa och gom blivit en av världens främsta champagneprovare. Det var först när Richard själv skulle bli far som han började utforska den alkoholfria marknaden efter ett kvalitetsvin som höll hög standard. Naturligtvis kom han då i kontakt med MRG Wines och inledde ett samarbete där han idag står bakom det egna alkoholfria mousserande vinet Blanc de Blancs.

Nu behövs inga ursäkter

På MRG Wines ser de en klar ny trend i sin försäljning mot krogar och restauranger. Allt fler börjar ifrågasätta alkoholkulturens inverkan på hälsan och efterfrågan på goda alkoholfria kvalitetsviner ökar stort. Idag saluförs MRG Wines sortiment på flera väletablerade restauranger, krogar samt konferenscenter och är ett mycket uppskattat och naturligt tillskott i deras sortiment. Systembolaget valde förra året att ta in Richard Juhlins Blanc de Blancs som varmt välkomnats av allmänheten.

Följ trenden och börja året med att bjuda in dina vänner på ett hälsosamt vin till maten. Det blir garanterat ett trevligt samtalsämne och när ni ätit klar går det att ta bilen hem. Så sluta ursäkta dig och börja njuta av ett lyxigt alkoholfritt vin för alla att samlas runt.

Besök gärna www.mrgwines.com där ni själva kan utföra beställningar och läsa mer om deras sortiment och verksamhet.