Presenteras av Briscapo

3 starka trender inom glas och porslin

Publicerad den
Briscapo - Blue Italian
Nu är dekorerat porslin hett igen. Här syns toppsäljaren Blue Italian från brittiska Spode.
Dukning

Vackert porslin och snygga glas har de senaste åren fått ett uppsving bland svenskar och alltfler vill pryda sina hem med en köksinredning som deras stil. Ingmar Persson på ledande glas- och porslinsleverantören Briscapo ger oss här 3 starka trender inom glas och porslin.

Sedan 1945 har Briscapo varit en stor aktör på den svenska glas- och porslinsmarknaden och har i dag ett stort sortiment av världskända varumärken. Här hittar man varumärken såsom tyska Spiegelau, världens äldsta porslinstillverkare Royal Worchester och designmärket Robert Welch. Briscapos vd Ingmar Persson har lång erfarenhet från branschen och ser tydligt ett antal stora trender i branschen.

1. Färg, dekor och blommor

Som med de flesta trender har många gjort en helomvändning vad gäller porslin och från att tidigare ha önskat enfärgat och framförallt vitt vill svenskar nu istället ha färg, dekor och blommor. Här servisen Blue Italian från brittiska Spode seglat upp som en storsäljare berättar Ingmar. Med dess blå motiv på den italienska landsbygden och den stiltypiska ruinen från romarriket går den hem både hos yngre och äldre.

2. Söker porslin som håller

En av de största trenderna, som verkar gälla många branscher, är att vi svenskar vill ha produkter som håller länge. I stället för att köpa det allra billigaste så vänder vi oss gärna till varumärken som har hög kvalitet och en något högre prislapp. Helst ska det vara närproducerat eller tillverkat i Europa. Då anser många att de får hög kvalitet på det man köper.

3. Billigare glas dominerar

Om högkvalitetsporslin dominerar har svenskar gått från att köpa välgjorda glas till att föredra billiga dito. En anledning tros vara att man numer köper glas till sig själv till skillnad från förr då man ofta fick glas som gåvor av släkt och vänner.

Nackdelen med trenden är att kvaliteten får lida när man köper alltför billiga glas. Vad som utmärker ett bra glas är enligt Ingmar att de är helt genomskinliga och går att diska många gånger i diskmaskinen. Ett glas av högre kvalitet blir heller inte simmigt och matt efter en tid utan håller sig klara under många år.

www.briscapo.se du kan läsa mer om aktuella trender och hitta välkända porslin och glas till alla olika tillfällen. Glöm inte att prenumerera på Briscapos nyhetsbrev, då får du 150 kronor att handla för vid ditt nästa köp.